Acte necesare pentru obtinerea rovinietei

Introducerea rovinetei electronice, a facut mult mai simpla inregistrarea si verificarea acesteia atat pentru sofer cat si pentru autoritati.

La momentul la care va prezentati intr-unul din punctele de lucru ale distribuitorilor autorizati de CNAIR SA sa incaseze tariful pentru rovinieta actele pentru eliberarea rovinietei difera de la persoana fizica, la persoana juridica si cetatenii straini, insa sunt in principal actele pe care soferul este obligat sa le poarte asupra sa atunci cand pleaca la drum.

Acte necesare pentru eliberarea rovinietei persoane fizice:

– Talonul sau cartea de identitate a vehiculului;
– Documente vamale daca vehiculul este inmatriculat temporar;
– Cartea de identitate a posesorului.

Acte necesare pentru eliberarea rovinietei persoane juridice :

– Certificat de inmatriculare sau carte de identitate impreuna cu o copie conform cu originalul semnata si stampilata de directorul societatii a certificatului de inmatriculare sau cartii de identitate a vehiculului;
– Documente vamale in cazul in care vehiculul este inmatriculat temporar;
– Cartea de identitate a platitorului;
– Daca autoturismul este achizitionat in leasing, este obligatorie prezentarea contractului de leasing.

Acte necesare pentru obtinerea rovinietei

Pentru cetatenii straini, numarul de acte necesare este chiar mai mic. Daca acestia sunt persoane fizice, pot obtine rovinieta doar cu originalul sau copia certificatului de inmatriculare sau a cartii de identitate a vehiculului.

In cazul persoanelor juridice din afara tarii, pentru rovinieta sunt necesare cartea de identitate sau certificatul de inmatriculare in original sau copie, plus documente de identitate pentru a putea fi intocmita factura.

Citeste si

Ce este rovinieta?
Roviniete gratuite pentru persoanele cu dizabilitati
Amenda pentru lipsa rovinietei
Cine este scutit de la plata rovinietei?