De-a lungul timpului, vânzarea mașinilor a început să devină din ce în ce mai răspândită. Asta înseamnă că orice poate posta un anunț cu o mașină second hand pe care dorește să o vândă. De asemenea, mașinile second hand ascund adesea probleme de genul: resetarea kilometrajului, falsificarea istoric daune auto sau cosmetizări la nivelul esteticii. Nu toți se decid să apeleze la o echipă specializată care efectuează o verificare auto profesionistă. Tocmai de aceea, este foarte important să știi ce să urmărești atunci când ai de-a face cu un vânzător al unui autovehicul second hand. Mimica, gestica și detaliile aparent neimportante sunt cele care te vor ajuta să identifici un samsar care își dorește doar să scape cât mai repede de mașină.

Iată câteva trucuri care îți vor fi de folos:

  1. Analizează atent fiecare poză postată – Oricât de bine întreținută a fost, o mașină second hand a fost folosită. Este imposibil ca fiecare detaliu să fie impecabil. Pozele evident editate sau care surprind o mașină nouă ar trebui să te pună pe gânduri,
  2. Verifică numărul de telefon – În cazul în care persoana de la care vrei să cumperi o mașină are multe numere de telefon înseamnă că ascunde ceva. Recomandat este să introduci în motorul de căutare numerele respective și să vezi dacă mai există anunțuri în care apar. Oamenii care au transformat vânzarea mașinilor second hand doar într-o sursă de bani nu trebuie luați în seamă.
  3. Fii atent/ă la fiecare element care reiese din discuția telefonică sau față în față – Cea mai importantă parte este cea care relevă de unde are mașina. Poveștile cusute cu ață albă ar trebui identificate din prima: Am luat-o de la cineva din străinătate. Nu o conducea mai deloc. Accept orice test. De asemenea, pune-i cât mai multe întrebări în ceea ce privește starea tehnică a autovehiculului. Dacă toate răspunsurile se soldează cu afirmații de genul Arată impecabil, boss este mai mult decât evident că mașina ascunde aspecte grave. De asemenea, elementele de natură comportamentală sunt la fel de relevante. Analizează atent fiecare gest, fiecare inflexiune a vocii sau expresii verbale. De cele mai multe ori, corpul nu este capabil să mintă.

Este foarte important să fii cu ochii în patru și să analizezi fiecare detaliu. Totuși, recomandat ar fi să apelezi la servicii specializate. Apelează la o verificare auto înainte de cumpărare și poți afla tot ce te interesează: verificare km reali, verificare istoric auto, raport daune auto. Și lista poate continua.

Distribuie