Există numeoase situații în care în calitate de șofer poți să ai probleme dereglarea roților sau defecțiuni la ceea ce înseamnă geometria roților autoturismului. Fie că vorbim despre drumurile de calitate foarte slabă și pline de gropi, fie că ai „șters” bordura trotuarului mai mult decât ai estimat, fie că ai urcat pe o porțiune mai înaltă de drum încercând să găsești un loc de parcare, oricare dintre aceste situații pot conduce la defecțiuni a geometriei roților.

O astfel de problemă poate conduce la alte riscuri asociate cu sistemul de direcție al mașinii. Tocmai de aceea, oricând ai nevoie de remedierea problemelor cu geometria roților, este nevoie să apelezi la un service auto unde poți beneficia de servicii pentru geometrie roți Timișoara.

Ce presupun serviciile pentru geometria roților?

Geometria roților este procedura specifică efectuată de către personal calificat în cadrul unui service auto specializat cu ajutorul unei aparaturi profesionale. În cadrul acestei proceduri sunt verificate direcția roților autoturismului, dar și unghiul acestora. Verificarea geometriei roților trebuie să țină cont de specificațiile oferite de fiecare producător auto în parte. Reglarea roților înseamnă obținerea unor roți paralele. Pentru acest lucru este nevoie ca trei unghiuri să fie reglate perfect.

Unghiurile care sunt reglate în cadrul procedurii de geometrie a roților se referă la unghiul de cădere, unghiul de convergență și unghiul de fugă al roților. Oricare dintre aceste unghiuri sau toate unghiurile roților pot să fie afectate în urma anumitor șocuri sau datorită anumitor factori externi. Consecința dereglării acestor unghiuri înseamnă o geometrie deficitară a roților autoturismului. Tocmai de aceea este foarte important ca orice șofer care consideră că poate avea probleme cu geometria roților să apeleze la servicii profesionale pentru echilibrare roți sau pentru geometria roților autoturismului pe care îl conduce.

Riscurile unei geometrii deficitare a roților

În situația în care șoferii nu conștientizează problema unei geometrii deficitare a roților, aceștia se expun mai multor riscuri. Unul dintre riscuri vizează uzura prematură a cauciucului pe părțile laterale. Consecința acestei uzuri este dereglarea direcției mașinii în viraje, acolo unde cauciucurile au nevoie de un contact foarte fidel la nivelul asfaltului. Un al doilea risc presupune dificultatea în a controla autoturismul. Autoturismul are tendința de a trage mai mult înspre dreapta sau înspre stânga atunci când rulează, dacă unghiul de fugă nu este reglat.

Consumul de carburant în exces este un alt risc ce poate fi asociat cu dereglarea geometriei roților. Nu în ultimul rand uzura prematură a pieselor sistemului de direcție este un risc major, risc care poate pune în pericol siguranța șoferilor și a celorlalți participanți la trafic. Toate aceste riscuri pot fi evitate atunci când apelezi la un service auto Timișoara pentru servicii de geometrie a roților.