Atunci cand ai pana si nu ai toata de rezerva, primul lucru la care te gandesti este sa apelezi la asistenta rutiera, dar in functie de locatia in care te afli poate dura mult pana ajung. Daca ai roata de schimb, stii deja ca schimbatul este o treaba murdara si este posibil sa nu fii imbracat corespunzator pentru asta.

Ce sunt anvelopele RunFlat?

Principala diferenta intre anvelopele RunFLAT si anvelopele conventionale este ca au un perete lateral intarit. Acest lucru va sustine in continuare masina, chiar daca ai pana si iti va permite sa ajungi in siguranta la o vulcanizare, desigur folosind o viteza restrictionata. Acest lucru nu este posibil cu anvelopele standard, cel mai probabil va veti distruge jantele.

Avantajele anvelopelor RunFlat

Principalul beneficiu al utilizarii anvelopelor alergate este ca nu trebuie sa schimbi anvelopa pe marginea drumului, in cazul in care ai pana. Aceasta inseamna ca vei putea conduce masina intr-o locatie sigura unde sa poti schimba roata.

Uneori este posibil sa nu observi ca ai pana si este exista riscul sa pierzi controlul masinii. Anvelopele RunFlat iti vor un control mai mare asupra masinii, chiar si atunci cand acestea sunt complet fara aer. Majoritatea masinilor care folosesc anvelope RunFlat nu au o roata de rezerva, ceea ce va reduce greutatea vehiculului. Cu greutatea rotii de rezerva si a sculelor eliminate, aceasta va permite o economie mai mare de combustibil.

Pareri contra Run Flat

Soferii au experimentat o plimbare mai aspra cu apartamente de rulare. Peretii laterali sunt mai rigizi, ceea ce a redus flexibilitatea atunci cand este supus stresului in timpul virajelor si al umflaturilor.

Unele studii au aratat ca, in conditii normale, anvelopele rulate vor fi inlocuite cu pana la 6000 mile inainte de anvelopele obisnuite. Acest lucru va depinde in cele din urma de brand si stilul de conducere.

Pretul anvelopelor rulate poate fi scazut la inceput. Dar teza pana la designul lor avansat ii face sa scumpeasca cu aproximativ 20-30%.

Deoarece ofera mai multa stabilitate atunci cand aerul este scazut si permit continuarea conducerii, este greu de spus daca ati dezvoltat o punctie. De aceea, se recomanda sa aveti montati senzori de presiune a anvelopelor pe masina.

Desi exista argumente foarte puternice care sa contracareze beneficiile, apartamentele rulate nu pot fi trecute cu vederea. Demonstrarea in situatii repetate de apartamente ar putea fi alegerea pentru dvs. Desi pot fi mai scumpe, acesti cativa banuti suplimentari ar putea merita pe termen lung cand te scot dintr-o situatie lipicioasa.