Esti un sofer incepator? Inspectoratul National de Patrulare iti ofera cateva sfaturi utile care te vor ajuta sa te descurci in trafic si sa nu incurci ceilalti soferi.

Soferii sunt responsabili atat siguranta proprie, ci si cea a pasagerilor si a celorlalti participanti la trafic.

Iata cum trebuie sa conduci:
– mergi pe prima banda si fii prudent la pietoni;
– circula cu viteza redusa;
– pe traseele unde este permisa deplasarea cu 90 km/h, nu depasi limita de viteza de 70 km/h;
– circula cu lumina de intalnire si pe timp de zi, pe parcursul intregului an;
– atentie la claxoane, sunt unii soferi care abuzeaza si trebuie ignorate, nu te speria, nu te panica si nu te enerva;
– semnalizeaza din timp, asta este o regula care trebuie respectata de toti soferii;
– fii atent la masinile care circula pe langa tine si la menevrele care le fac;
– pe un drum drept, viteza pare de doua ori mai mica decat este in realitate, incetineste inainte de a face un viraj pentru a evita derapajul;
– afiseaza pe masina semnul conducatorului incepator, este o obligatie dar ii face si pe ceilalti atenti;
– atentie la motociclisti sau biciclisti si mai ales nu folosi telefonul mobil in timp ce conduci.

Recomandari de la specialisti

Pozitia scaunului
Regleaza scaunul astfel incat intre el si picioarele tale sa fie un spatiu echilibrat, un unghi ascutit suficient de confortabil. Picioarele nu trebuie sa fie nici intinse spre pedale, nici prea flexate, pana iti lipesti gambele de scaun. Pozitia corecta la volan e atunci cand mainile iti ajung usor pe volan, dar sunt usor indoite din coate.

Atentie, in cazul unui accident nu este recomandat sa iti intinzi mainile si sa impingi in volan, in acest fel chiar si la cel mai usor impact ti le poti fractura.

Pozitia piciorului
Nu trebuie sa tii niciodata piciorul ridicat complet de pe podeaua masinii cand apesi pe alta pedala. Daca il ridici cu totul, miscarea devine mult mai lenta, pierzi timp. Este recomandat sa tii calcaiul pe podea tot timpul si doar cu jumatatea dinspre varf a talpii sa apesi acceleratia si frana.

Iata un mic tutorial despre cum ar trebui sa stai in masina.

Asteptarea golirii rezervorului
Multi soferi asteapta pana cand rezervorul se goleste complet, abia dupa fac plinul. Specialistii nu recomanda acest lucru deoarece pe peretii rezervorului se aduna sediment, iar murdaria din filtru intra in pompa de carburant, ceea ce face dificila alimentarea motorului cu combustibil.

Mana pe schimbator
Foarte multi soferi, nu neaparat cei incepatori tin o mana pe levierul cutiei de viteze, iar acest lucru dauneaza masinii. Desii greutatea mainii este mica poate crea o presiune asupra cutiei de viteze.

Tractari auto Brasov non stop, sunați la nr 0721 606 345 și o platformă va ajunge la Dvs în cel mai scurt timp. Drum bun!