tractari auto brasov

Tractari auto

Infiintarea unei firma de tractari auto se supune unor reguli ce sunt valabile pe tot teritoriul Romaniei. Fie ca firma este inmatriculata in Bucuresti sau este o firma de tractari auto Brasov, legea aplicata este unitara si destul de selectiva.

Detinatorul unei companii de tractare auto trebuie in primul rand sa se asigure ca va cumpara masini omologate pentru remorcare si transport, care sa fie conforme din punct de vedere calitativ ce detin toate omologarile cerute de legea din Romania.

Dupa ce indeplineste aceste conditii, este bine sa studieze legislatia ce guverneaza acest domeniu de practica.

Astfel, activitatea de remorcare a unui autovehicul se face respectand urmatoarele prevederi legale:

  • soferul angajat la firma remorcari auto Brasov si cel al automobilului tractat trebuie sa posede permise de conducere valabile conform categoriilor din care face parte fiecare autovehicul;
  • autovehiculul tractor nu poate remorca un vehicul ce depaseste masa acestuia. Singura exceptie este atunci cand autovehiculul tractor este un vehicul de constructie speciala, destinat depanarii auto;
  • tractarea se face cu ajutorul unor bare sau legaturi flexibile omologate in lungime de 3 – 5 metri. Conditia obligatorie este ca autovehiculul remorcat sa nu prezinte defectiuni la sistemul de directie sau de franare;
  • soferul autoturismului tractat este obligat a semnalizeze orice schimbare a directiei de mers, iar in cazul in care sistemul de iluminare este defect acesta va fi tractat numai ziua, purtand o inscriptie ”Fara Semnalizare”.

In cazul remorcarii prin suspendare sau prin pozitionarea pe platforma doar a partii din fata a unui autovehicul, in acesta nu trebuie sa se afle nici o persoana.

Firma de tractari auto

Firmele de tractari auto nu pot remorca decat vehiculele inmatriculate. Pentru transportul masinilor neimatriculate este necesara folosirea unei platforme.

De asemenea, firmele de tractari auto Brasov trebuie sa tina seama ca nu se poate tracta decat o singura remorca. Singurele exceptii sunt autotrenurile ce sunt echipate cu platforme de constructie speciala dotate cu sisteme de amarare ce pot transporta mai multe autovehicule.

Formarea unui ansamblu de vehicule este acceptata daca firma de tractari auto dispune de dispozitive de cuplare compatibile si omogene, iar ansamblul de masini formate are raza minima de virare a autovehiculul ce realizeaza remorcarea.

Este foarte important si ca soferul capului tractor sa verifice ca autovehiculele nu se ating intre ele la schimbarile de directie si la depasirea unor obstacole sau denivelari.

Nu in ultimul rand este bine ca personalul angajat sa aiba notiuni de mecanica auto.

Tractari auto Brasov – https://remorcaribrasov.ro/contact/