Pregateste-ti masina pentru toamna, sfaturi utile. Iata ca vara s-a terminat, iar primele zile de toamna au adus cu ele temperaturi mai joase decat cele cu care ne-am obisnuit. Acum este momentul potrivit pentru a face o revizie si pentru a pregati masina pentru sezonul rece.

Pregateste-ti masina pentru toamna

Cum trebuie realizata pregatirea masinii toamna:

Inlocuieste stergatoare – De acum condusul pe vreme ploioasa se va transforma in normalitate. Trebuie sa verifici stergatoarele sa fie intr-o stare foarte buna si sa le inlocuiesti daca este cazul.

Sistemul de climatizare – Clima este un alt element important de care vei avea nevoie pe timp de toamna cand ploile frecvente vor face ca interiorul să fie plin de umiditate si geamurile se vor aburi. Totodata temperaturile vor incepe sa scada si pentru a mari confortul din interiorul masinii va trebui sa pornesti sistemul de incalzire.

Anvelopele – Toamna, inainte de sosirea inghetului si a zapezii, este momentul potrivit pentru a verifica uzura anvelopelor si pentru a le inlocui daca este cazul. Daca ai de gand sa calatoresti in perioada urmatoare esteindicat sa iti dotezi masina si cu un set de lanturi antiderapante. Presiunea anvelopelor este de altfel important, ea poate afecta consumul de carburant si performanta masinii. De asemenea presiunea pneurilor iti asigura aderenta pe sosea.

Franele – Sistemul de franare este un alt element de siguranta pe care il vei folosi in aceasta perioada si care trebuie verificat constant. Nu circula cu placute de frana uzate.

Bateria – Frigul poate afecta pornirea masinii daca bateria este slabita. Intr-un service auto poti verifica daca bateria functioneaza in parametri normali, iar daca este mai veche de trei ani o poti inlocui linistit.

Nivelul lichidelor – Tot acum este momentul potrivit sa verifici nivelul lichidelor, verificati daca sunt eventuale scurgeri, cel mai simplu uitati-va daca sub masina sunt urme de lichide. Se mai verifica uleiul de transmisie, frana, servodirectie si nu in ultimul rand nivelul si calitatea antigelului. Nu uitati sa aveti vasul cu lichid de spalare pentru parbriz mereu plin, pentru ca in urmatorele luni o sa aveti nevoie de el.

Verifica luminile – De acum, cel mai probabil vei pleca la munca si te vei intoarce pe intuneric. De accea este foarte important sa verifici functionarea tuturor luminilor: faruri, stopuri, lumini de parcare, lumini de frana si urgenta. Inlocuieste becurile sparte sau arse.

Tractari auto Brasov non stop, sunați la nr 0721 606 345 și o platformă va ajunge la Dvs în cel mai scurt timp. Drum bun!