masina electrica

Tot mai des se vorbeste despre masinile electrice ca reprezinta viitorul, am sa va prezint cateva argumente de ce la noi inca nu se poate vorbi inca despre asa ceva. Intr-adevar masinile electrice au devenit mai accesibile romanilor datorita programului „Rabla Plus” si pentru ca primesc suma de circa 10.000 de euro oferita ca subventie pentru achizitionarea unui automobil electric

Masina electrica

O masina electrica este mai economica daca mergi zilnic in oras, in comparatie cu o masina pe combustibil caslic benzina sau motorina, insa inainte sa cumperi un vehicul Z.E. (cu emisii poluante zero) trebuie sa iei in calcul cateva idei.

Pretul
Momentat masinile electrice sunt foarte scumpe, cu mult mai scumpe decat cele clasice iar asta nu numai in Romania, peste tot. Tehnologia si acumulatorii folositi sunt scumpi iar toate astea se reflecta in pretul masinii.

Autonomie scazuta
In medie o masina electrica ofera o autonomie de 150-200 de kilometri, as zice suficient, daca ai treaba zilnic in oras este perfecta. Daca trebuie sa faci un drum la lung, ai incurcat-o, o sa ai parte de multe opriri lungi si plictisitoare ca sa incarci acumulatorul, asta daca geesti unde. Sau poate ai o a doua masina doar pentru vacante.

Nu exista diversitate in modele

Singura masina electrica atragatoare este desigur Tesla, toate celalate sunt trase la xerox, forme urate, spatiu mic in interior si nu ai variante de caroserie, nu exista un sedan, break sau SUV.

Bateria
Acumulatorul in timp isi pierde din calitati si nu va mai tine incarcat ca la inceput, tinand cont de investitie as zice ca este un minus, unul mare.

Revanzare
Daca vrei sa iti vinzi masina electrica o sa ai o surpriza neplacuta, nimeni nu vrea sa cumpere o masina electrica second hand.

Nu ai unde sa incarci
La noi cea mai mare problema este ca nu ai unde sa iti incarci acumulatorii. In europa exista statii de incarcare gratis la tot pasul, pentru ca ei au luat in serios acest proiect, la noi avem doar promisiuni, ceva clasic politicienilor nostri. La noi sunt multe firme private unde poti incarca contracost, gratis mai greu spre deloc.

Concluzii

Concluziile le trageti singuri, masina este scumpa, acumulatorii dupa un timp trebuie inlocuiti si costa o avere, nu gasesti statii de incarcare.

Tractari auto Brasov – https://remorcaribrasov.ro/contact/