Odata cu venirea sezonului rece isi vor face aparitia temperaturile scazute, zapada, poleiul, ceata si toti soferii trebuie sa-si pregateasca masinile si aiba in vedere echiparea lor cu anvelopele adecvate, pentru a circula in conditii de siguranta, dar si din punct de vedere legislativ.

Anvelopele de iarna

Atunci cand trebuie sa conduci masina pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, Codului Rutier in vigoare, aceasta trebuie sa fie dotata cu anvelope de iarna si lanturi. Pentru o buna aderenta se recomanda o adancime a modelului de pe cauciucuri de minimum 3 mm in timpul iernii.

Pentru a fi acceptate ca anvelope de iarna, acestea trebuie sa fie inscriptionate cu unul dintre simbolurile: MS, M+S, M.S sau M&S, care inseamna „all seasons”, adica include toate sezoanele. Specialistii recomanda totusi anvelopele de iarna care asigura o buna traiectorie, stabilitate si o franare mai eficienta in caz de urgenta.

Schimba covorasele

Desii este un aspect pe care multi soferi il neglijeaza, odata cu venirea frigului covorasele masinii trebuie schimbate. Ele te vor proteja de apa, zapada sau mucegai ce pot sa apara din cauza umiditatii crescute.

Schimba antigelul

Daca tii la buna functionare a masinii trebuie sa stii ca antigelul este o necesitate obligatorie si trebuie sa fie schimbat in instalatia de racire / incalzire. Atentie, trebuie schimbat de catre personal specializat, in conformitate cu specificatiile producatorului de automobile si nu in fata blocului.

Lichidul de parbriz si stergatoarele

Lichidul de parbriz trebuie sa fie adaptat pentru conditiile de iarna, avand temperatura de inghet sub 30 grade Celsius. Tot acum este momentul potrivit sa verifici si sa schimbi daca este cazul stergatoarele de parbriz. Cand este ger afara peste noapte este recomandat sa ridici stergatoarele.

Bateria

Mai ales in perioda friguroasa bateria trebuie verificata cu atentie. In cazul in care bateria are peste 2 ani si jumatate si ai folosit-o mai mult in oras, ar fi recomandat sa o schimbi.

Clima

Instalatia de climatizare este foarte importanta pe timp de iarna si este unul din lucrurile pe care trebuie sa le verifici.

Foloseste un kit de iarna

Echipamente sau accesorii special concepute pentru sezonul rece:
– O perie speciala de zapada,
– O racleta de gheata pentru parbriz,
– Lichid pentru dezghetare parbriz si incuietori,
– Lanturi antiderapante,
– Cabluri de alimentare curent, sau robot pornire,
– Lopata pentru indepartarea zapezii

Verifica si uleiul, placutele de frana si discurile, sistemul de incalzire si desigur toate luminile.

Tractari auto Brasov non stop, sunați la nr 0721 606 345 și o platformă va ajunge la Dvs în cel mai scurt timp. Drum bun!