Masina o folosesti zilnic, aceasta fiind utila in foarte multe situatii, de aceea trebuie sa stii si cum sa o ingrijesti, astfel incat sa arate exact asa cum iti doresti. Poti tine cont de cateva lucruri, astfel incat sa-ti ingrijesti cat mai bine masina.

Cum ingrijesti eficient masina

Curata cu atentie masina

Datorita factorilor de mediu, pe suprafata vopsita a masinii tale apar matuiri, zgarieturi fine, pete sau contaminari diverse care nu ies la spalare. La fel se intampla si cu interiorul masinii, mocheta, tapiteria si bordul, in timp incep sa prezinte semne de imbatranire.

Din fericire exista produse profesionale de detailing auto precum cele de la Koch Chemie, care curata, refac si protejeaza finisajele interioare si exterioare ale masinii, redandu-le aspectul de curat si nou. Tratamentele de detailing auto protejeaza suprafetele interioare si exterioare ale masinii oferindu-le starea si luminozitatea initiala.

Cum ingrijesti eficient masina

Schimba uleiul la maxim 12.000 de km si foloseste unul calitativ

Specialistii sunt de parere ca este nevoie sa schimbi periodic uleiul masinii, iar daca nu stii cum sa faci acest lucru, apeleaza cu incredere la profesionisti pentru ca acestia iti vor explica modul in care sa faci acest lucru.

Masina ta are nevoie de ulei pentru a lubrifia eficient motorul, iar daca acesta nu este in parametri, atunci acest lucru poate duce la moartea motorului, dar si la zeci de mii de lei destinati reparatiilor. Pentru a evita aceasta situatie schimba uleiul masinii tale.

Cum ingrijesti eficient masina

Verifica presiunea anvelopelor

O presiune incorecta in pneuri, poate duce la numeroase probleme, de aceea nu uita sa mai rotesti cauciucurile, pentru ca acestea sa se uzeze in mod egal. Procedand in acest fel, cauciucurile vor rezista mai mult in timp si astfel nu vei avea probleme cu ele. Un service auto te poate ajuta cu procesul de „rotire”, iar pretul este mult mai scazut decat te-ar putea costa schimbarea unui cauciuc.

Cum ingrijesti eficient masina

Pastreaza interiorul masinii curat

Pastrand interiorul masinii curat, in cazul in care iti doresti sa vinzi masina respectiva, ea isi va pastra valoarea mai mult timp. Tine cont de faptul ca unele substante chimice pot dauna interiorului masinii, dar cu toate acestea exista o multime de produse de curatare pe piata. Si aici, produsele Koch Chemie te pot ajuta. Trebuie sa stii ca un interior murdar si neintretinut te va costa multeatunci cand iti vei dori sa vinzi masina. Nu e chiar o munca titanica sa-ti tii masina curata, de aceea este important sa-ti protejezi investitia cat de bine poti.