inzapezit cu masina

Ce trebuie sa faci daca ramai inzapezit cu masina

A ramane inzapezit si blocat in masina este un scenariu ce ar trebui luat in calcul de orice sofer indiferent de experienta pe care o are sau de masina pe care o conduce atunci cand porneste la drum iarna. Desigur cei mai multi soferi care au trecut prin asta au dat vina pe autoritati pentru ca nu au dezapezit drumurile sau pentru ca nu au intervenit la timp sa-i salveze.

Din experienta noastra va putem spune ca adevarul este undeva la mijloc, am intalnit prea putini soferi care au ramas inzapeziti pentru ca vremea s-a inrautatit brusc in timp ce ei erau deja porniti la drum si ia luat prin surprindere, la toti ceilalti doza de nepasare si inconstienta depasea cu mult limita bunului simt si al normalului, de ce spunem asta?

Cei mai multi pleaca la drum fara sa se informeze de starea drumurilor, nepregatiti si cel mai rau fara a avea masinile pregatite pentru asemenea conditii meteo. A ramane inzepezit pui in pericol si ceilalti membrii ai familiei sau prietenii cu care imparti masina, in plus salvarea ta costa autoritatile timp si bani.

Ghid pentru soferii care pleaca la drum iarna

In primul rand inainte sa plecati la drum verificati stirile meteo pe urmatoarele zile si conditiile dumurilor. Daca toate astea nu sunt favorabile amanati calatoria chiar daca a fost programata cu mult timp inainte. Nu mergeti pe ideea ca „doar nu o sa mi se intample mie” pentru ca este gresit, mai bine evitati problemele.

Nu plecati la drum lung fara o pregatire minima: incarcator de telefon auto, alimente neperisabile si apa, haine si paturi groase, sac de dormit, manusi, caciuli, lanterna, ceva pentru aprins focul, rezervorul masinii sa fie cat mai plin si daca este posibil si o rezerva de combustibil intr-o canistra.

Masina trebuie sa fie echipata cu anvelope de iarna, lanturi antiderapante, lopata si un saculet cu nisip.

tractari auto

Daca ai ramas inzapezit

In primul rand nu intrati in panica, sunati la numarul de telefon unic pentru urgente 112 si incercati sa nu abandonati masina pana nu vin salvatorii. Daca credeti ca ati ramas blocat doar din vina masinii pentru ca nu este pregatita puteti sa sunati la o firma de tractari auto din zona. In tot acest timp incercati sa faceti miscare ca sa va incalziti, faceti economie la combustibil pentru ca nu se stie cat va dura, porniti motorul o data la 10 minute.

Cei aflati in situatii de urgenta pot apela nonstop si gratuit linia telverde pentru turism 0800 86 82 82 iar operatorii ii vor indruma spre cea mai apropiata structura de primire turistica unde li se va acorda ajutor.

Conduceti prudent, drum bun si fara evenimente rutiere!

Tractari auto Brasov – https://remorcaribrasov.ro/contact/