In calitate de sofer, indiferent daca esti un maestru al drumurilor sau un incepator, trebuie sa stii ca in timp te poti confrunta cu multe situatii neprevazute si dificile, poate greu de gestionat, asta indiferent cat de responsabil esti sau ce masina conduci.

Trebuie doar sa stii cum sa te comporti si cum sa gestionezi cel mai bine fiecare situatie.

Daca ai plecat la drum si masina s-a defectat, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa tragi masina pe marginea carosabilului pentru a fi in siguranta atat tu cat si celalti soferi. Nu incerca sa faci pe mecanicul, de cele mai multe ori nu o sa faci altceva decat sa pierzi timpul, mai ales daca esti impreuna cu familia, apeleaza urgent la o firma de tractari auto care sa te ajute.

Tractarea sau remorcarea din punct de vedere legal:

Trebuie sa sti ca daca preferi sa remorchezi masina cu ajutorul altui sofer, trebuie sa tii cont de urmatoarele asptecte:

– ambele masini trebuie sa semnalizeze corect;

– trebuie folosite doar bare si sufe omologate;

– lungimea trebuie sa fie de maximum 5 m pentru bara si, respectiv, de 3-5 m pentru sufa;

– bara sau sufa de tractare nu se atasează niciodata pe diagonala intre masini;

– viteza maxima recomandata este de 30 km/h;

– atentie sporita, franare timpurie;

– șufa de tractare trebuie sa fie tot timpul intinsa;

– noaptea sistemele de iluminare si semnalizare trebuie sa funcționeze corect.

In caz contrar daca esti prins de un agent de circulatie poti lua amenda,  contraventiile pot ajunge si pana la respectiv de la 9 la 20 de puncte-amenda si cu valori cuprinse intre 1125 lei si 2500 lei.

tractari auto brasov

Recomandare

Apeleaza la o firma care detine o asigurare CMR valabila. Aceasta  este un aspect foarte important pentru ca  poate oferi despagubiri in cazul in care autoturismul tractat sufera avarii in timpul transportului.

Evita din start cei care sunt prezenti pe site-urile de anunturi,  persoane private care ofera servicii de tractari si care nu sunt autorizate sa faca asta.

In concluzie vedeti ca este greu sa respectati toate punctele obligatorii cerute prin lege, cea mai buna varianta este sa suni la o firma de tractari auto care are exerienta in astfel de evenimente si care te va ajuta sa iesi din impas!

Tractari auto Brasov – https://remorcaribrasov.ro/contact/